MENÜ

TÁRSASHÁZAKNÁL SŰRŰN TÖRIK A RUGÓ?


Rengeteg kellemetlenséget jelent egy társas háznak vagy bármilyen nagy forgalmú kapunak, hogy sűrűn törik a rugó, és emiatt leáll a forgalom. Akár napokra is nyitva lehet a kapu, amíg várják a szerelőt és az alkatrészt. Emiatt írtuk ezt a cikket, hogy segítsük csökkenteni ezt a kellemetlenséget.

Pár tipp arra, mit lehet csinálni, hogy elkerüljük vagy enyhítsük ezt a kellemetlenséget:

1. Legyen tartalék rugó a kapu mellett.

Azokból az alkatrészekből, amikből számítani lehet a meghibásodásra, abból érdemes azonnal megvásárolni egy plusz tartalék példányt és a kapunál tárolni. Ennek a tartalék példánynak a felhasználása esetén érdemes azonnal megrendelni az újat, hogy mindig legyen egy tartalék. Ne várják meg, amíg eltörik a rugó. Több munkanapba is beletelik, amíg a megrendelt alkatrész megérkezik.

2. Cserélje ki hamarabb a terméket, mint ahogy az eltörik.

Ha egy társasházon olyan nagy a forgalom, hogy csak 2 évet bír ki a rugó, akkor cseréljék ki 1,8 évente (1 év 9 hónap után). Sokkal egyszerűbb egy előre tervezett 1 órás rugócserét kibírni, mint napokra nyitva hagyni vagy lezárni a forgalmat egy társasházon. A költség sem több azért, mert hamarabb cserélnek rugót. Ha eltörik a rugó, akkor egyszer kijön a szerelő, kinyitja a kaput, és meghatározza a rugó fajtáját. Majd amikor megjön a csere alkatrész, kimegy még egyszer és szerel egy órát. Így kétszer kell kifizetni a szerelő kiszállását és a munkadíját.

3. Nagyobb nyitásszámú rugók.

A kapugyártóknak nem mindig érdekük nagy nyitásszámú rugóval szerelni egy kaput. De lehetőség van a torziós rugóknál, hogy nagyobb nyitásszámú változatot gyártsunk belőle. Attól függően, hogy mennyi hely van a kapu tengelyén, tudjuk növelni egy lakossági kapu rugójának a nyitásszámát akár 100 000 nyitásig. (Ez bizonyos esetekben akár 4X tartósságot is jelenthet.)

4. Egyforma nyitásszámú rugók.

Egy kapun néha két különböző méretű torziós rugó van felszerelve, így a rugók különböző nyitásszámot bírnak ki. Ez társasházaknál pazarlás, hiszen teljesen felesleges az egyik rugónak 3-7 ezer nyitással többet bírnia. (Ez azt okozza, hogy a másik rugó akár csak hónapokkal később törik el.) Hiszen úgyis kicserélik mindkét rugót, amikor a kisebb élettartamú rugó eltört. A legtöbb ilyen esetben lehetőség van egyforma nyitásszámúra tervezni a rugókat. Így a kisebb nyitásszámú rugónak növekszik az élettartama, a nagyobbé pedig romlik. Emiatt később kell rugót cserélni. Vagyis ugyanannyi pénzért tovább bírja a kapu. Ez nem minden esetben megvalósítható, hiszen nem mindig van elég hely a tengelyen, de érdemes rá egy kalkulációt készíttetni velünk.

5. Forgalom csökkentés

Sokszor a kényelem miatt használják személybejárónak a garázskaput. A biciklit és a babakocsit is kényelmesebb a garázskapun kitolni. Holott a sima személybejárón is ki tudnának menni. Emiatt érdemes a felesleges forgalmat leterelni a kapuról.

6. Ne cserélje le a húzórugós kaput torziós rugós kapura.

Sokszor halljuk, hogy azért akarják a kaput lecserélni, mert a húzórugó rosszabb mint a torziós rugó. Ez nem feltétlen igaz. Vannak márkák, ahol a húzórugó sokkal tartósabb, mint a torziós. Valamint a húzórugós kapuk sokszor oldalanként több mint 1 rugóval vannak szerelve. Így ha véletlen eltörik egy rugó, még tud üzemelni egy kevés ideig. De a torziós rugós kapuknál, ha eltörik egy rugó, akkor nem tud tovább működni. Kérdezzék meg a kereskedőt, hogy pontosan mennyit is bírnak ki a húzó és a torziós rugók, mielőtt feleslegesen cserélnék ki a kaput. Néhány kapumárka esetében mi is tudunk segíteni meghatározni, hogy mennyit fog bírni a rugó.


Árakért és rendelésért hívja:
+36 20 32 39 255
info@garazskapurugo.hu

garázskapu rugó

kosár
×

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Szállítási mód
Mi egy munkanapon belül feladjuk a csomagot, de a szállítók sebességére nem tudunk garanciát vállalni
Fizetési módok:
Szállítási adatok:
Név:
Város:
Utca, házszám, emelet, ajtó:
Irányítószám:
Ország:
Telefonszám a futárnak:
Emailcím a futárnak:
Megjegyzés a Futárnak:
A fenti adatokat adjuk át a szállító cégnek
Számlázási adatok
Név/Cégnév:
Adószám:
Város:
Utca:
Irányítószám:
Ország:
A fenti adatokat fogjuk ráírni a számlára.
Kapcsolat tartási adatok:
Telefonszám:
Email:
A fenti elérhetőségeket csak mi használjuk a vásárlással kapcsolatban.
Hírlevélre itt nem lehet feliratkozni.


CSÚSZTASD FEL!